רפלקסולוגיה לאחר לידה

אחת החוויות היותר מכוננות בחיי האדם והאשה בפרט זהו תהליך הלידה. נעזוב לרגע את מה שסיפרו לנו שלידה זה כואב, "תינוק יוצא ומיד שוכחים את הכאב", "אישה צריכה שקט", "אשה יולדת יכולה לחזור מיד לעבוד" (רו ערך האפריקאיות, האינדיאניות וכו'. "אשה צריכה להישאר בבית 40 יום עם התינוק, לצאת החוצה, להישאר בפנים, "היא המלכה האם" וכו'.
אז בואו נסתכל לרגע ונבין שכל לידה היא שונה ואחרת, כל אישה היא שונה ואחרת וכל הריון שונה ואחר. יש לידה טבעית – בלי אפידורל, בלי פיטוצין (מזרז לידה), יש לידה חצי טבעית – קצת פיטוצין בלי אפידורל, לא טבעית בכלל – הרבה פיטוצין, הרבה אפידורל ואפילו לידות בניתוח קיסרי.
אבל, מה שיש בכל הלידות זהו הזיכרון הקולקטיבי של כל הנשים, מכל הדורות – שלידה זה כואב וכל השיטות שקיימות הן על-מנת להתגבר על הכאב או לפחות לצמצם אותו, או להפוך את הכאב לאיכשהו נסבל.
אפשר נשימות, מים (ציפה במים, מקלחות חמות, ג'קוזי) שמנים אתריים, עיסויים, רפלקסולוגיה, דיקור, דמיון מודרך וכל מה שעולה על הדעת.
האמת – לידה זהו תהליך, שיכול להיות מהיר או איטי, כואב יותר או כואב פחות. לדעתי, זה די תלוי במוכנות הנפשית והמנטלית של האשה ושל בן הזוג או המלווה של האישה בלידה.
עדיין, החוויה היא של האשה, הגוף במהלך ואחרי הלידה מתמלא בפרץ של הורמונים על מנת לכווץ את הרחם כדי שהתינוק ייולד ואח"כ כדי שהשיליה תצא ובהמשך שהרחם תמשיך להתכווץ ולחזור למימדים ה"נורמליים" שלה ולהמשיך ולנקות את הרחם משאריות דם.
לחלק מהנשים חוויית הלידה מעצימה ולחלק מהנשים חווית הלידה מעמתת אותן עם מהות הנשיות ועם הזכרונות הנשיים הקולקטיביים.
מה אנו יכולים לעשות כרפלקסולוגים לאחר תהליך לידה.
אם לידה הסתיימה בניתוח קיסרי אני ממליצה להמתין לפחות כ-3 שבועות לאחר הלידה.
בלידה וגינלית רגילה – ההמלצה שלי היא להמתין לפחות כשבוע, מהסיבה שכעת הגוף צריך להתרגל ולהסתגל למשהו חדש, כל ההורמונים מציפים את הגוף כולל פרולקטין לייצור החלב. והזמן של האשה כרגע מיועד להשרדות התינוק ולכן, אין לה זמן או מקום לעצמה.
ההמלצה היא שבמהלך הטיפול הרפלקסולוגי לאפשר לתינוק לשהות ולהיות על אימו במהלך הטיפול.
נתחיל בעיסוי הרמוני בכף הרגל ועבודה על חמשת הזונים בכל כף רגל. עבודה של תמיכה והכלה של כף הרגל.
דרכי פינוי ושוב עיסוי הרמוני. כמוכן, לתת תמיכה למערכת האורטופדית.
החל מטיפול חמישי הייתי גם מקדישה זמן טיפול במערכת ההורמונאלית – לייצר איזון.
ולסיום, תמיכה באיזור האדמה בכף הרגל.
ההמלצה שלי לתמוך בטיפול בשמן או משחה המכילה שמנים אתריים כגון תפוז, יסמין, ארז ואילנג אילנג.

טיפול נעים 🙂

קראו עוד

הריון ושמנים אתרים

במהלך הריון קיים בלבול רב בשימוש בשיטות של הרפואה המשלימה והשימוש בשמנים אתריים בפרט. על מנת לעשות סדר בתחום הארומתרפיה והשימוש בשמנים אתריים תמשיכו לקרוא. קצת היסטוריה: שמנים אתריים מוזכרים ונמצאים בשימוש משחר ההיסטוריה בכל השבטים, העמים והדתות. בעבר אנשים קדושים ואנשים שתקשרו הידע עם הטבע ידעו להשתמש בצמחים ולהפיק מהם את המיטב. זקנות השבט ומיילדות בעבר השתמשו בעשבים ובשמנים

להמשך קריאה >